Dag man, hallo vrouw . . .

Op 17 oktober 2017 in het gemeentehuis van Haarlem, nam ik definitief afscheid van de ‘M’ op al mijn documenten. Ik zette mijn, zoals ik het zelf noem, geboortefout officieel op papier recht vanaf mijn geboorteakte. Die nare M van man/male werd gewijzigd in de V/F van vrouw/female !  De belangrijkste stap in mijn leven tot dan toe. Een golf van absoluut geluk overspoelde mij op het moment van ondertekenen met mijn nieuwe handtekening, naam, en het juiste geslacht. Dit was het gevolg van al mijn acties om tot zover te komen.

Geboorte aangifte doen van jezelf . . .

Door mijn gigantische menselijke revolutie, die begon ergens in het voorjaar van 2017, was het dan toch na 54 jaar eindelijk zover gekomen. Kort na de start van mijn beoefening in 2010, begreep ik dat er een einde moest komen aan de grote eeuwige ‘oorlog’ in mijn hoofd. Dit proces duurde nog enkele jaren, maar op het juiste moment, (de Mystieke Wet) was het dan toch tijd geworden en begon de actie om deuren open te schoppen. Ik maakte gebruik van de ‘Wet wijziging vermelding van het geslacht in de geboorteakte-transgenders’ van juli 2014. Lana die al wel vele jaren bestond, werd officieel ‘geboren’ ! Mag ik mij voorstellen:  Mevrouw Lana de J**** en trots als een pauw met een gouden verendek . . . .

Lana zo trots . . !

Ik ben het Nichiren boeddhisme eeuwig dankbaar,  mij wakker geschud te hebben en mij heeft ‘gewezen’ op het feit mijzelf ten alle tijden te moeten zijn. Hoogstwaarschijnlijk had ik deze en andere belangrijke beslissingen nooit durven nemen zonder dit boeddhisme te hebben leren kennen. Nu pas weet ik wat het verschil is tussen relatief geluk en absoluut geluk.

Dhr. Christian, Willem, Jan is verleden tijd.  Letterlijk en figuurlijk!

Hartverwarmende groet Lana

Updates:

24 oktober 2017

Heb ik tot mijn absolute grote geluk de start gemaakt met testosteron stoppers/killers (Cyproteronacetaat), en  Estradiol-pleisters (oestrogeen). In de nabije toekomst gaan we zien hoe dit zich verder ontwikkelt. Zelf heb ik nog geen idee wat ik ervan kan verwachten. Maar de veranderingen nu zijn aardig merkbaar voor mijzelf en ben er happy mee.  Een afspraak met het UMC Amsterdam loopt, maar helaas is een wachttijd van een jaar momenteel gangbaar. Een gezichtslaser behandeling is tot nu toe al twee maal afgewezen door zorgmaatschappij Ohra. Naast alle verklaringen heb ik opnieuw een verklaring nodig van het UMC waar ik op een hele lange wachtlijst sta. Dus met je rug tegen de muur . . .

6 september 2018

Bijna een jaar onderweg . . . deze zomer een grote bijeenkomst op uitnodiging meegemaakt in het UMC (voorheen VUmc). Meer dan 300 transmannen en transvrouwen plus ouders/partners. De hormonen werken behoorlijk door,  ga beter en beter in mijn vel zitten. Nu wachten op de eerste uitnodiging van het UMC om te starten. Mijn hoop ligt toch nog dat dit in 2018 gebeuren gaat . . . . . en zal 2019 mijn jaar gaan worden waarin mijn grootste wens in vervulling zal gaan ???

20 november 2018

Ondertussen is het Slotervaart ziekenhuis failliet gegaan en gesloten. Ik weet van de voorlichtingsavond dat o.a. daar (operatie)ruimte werd ingehuurd door het UMC. Dit kan dus nooit in mijn voordeel zijn. Het is dus nog muisstil. De champagne gaat open als ik ooit mijn oproep ga krijgen. Ik had al lang gelaserd moeten worden omdat ik nu al dik 13 maanden hormonen gebruik. Dit werkt nu tegen mij. Maar een zorgverzekering als ORHA begrijpt dit niet. Daarom ga ik per 1 januari 2019 weg bij deze club en zoek een goede zorgverzekering die mogelijk transgenders wel begrijpt en daar meer menselijker mee omgaat.

Januari 2019

Ik was helemaal klaar met de onzekerheid wanneer ik ooit eens aan de beurt ben bij het UMC. Na twee mails geen resultaat. Toen maar gebeld. Ik kreeg een zeer vriendelijke vrouw aan de telefoon die het even voor mij ging uitzoeken. Na een minuut of twee in spanning te hebben gezeten -het leek wel een halve dag- vertelde ze mij dat ik in het najaar van dit jaar (2019) een uitnodiging ga krijgen. Ik baalde dat het nog zo lang duurde maar was ook opgelucht dat ik tenminste een tijdsbestek te horen kreeg.

Februari 2019

Ondertussen van de oestropleisters tijdelijk overgestapt naar oestropillen. Maar al snel had ik het idee dat die niets voor mij deden. Ondanks dat die pleisters vaak niet goed plakken en weer loslaten ben ik toch weer, na overleg met huisarts en apotheek, overgestapt naar de pleisters. Doordat ieder zijn leverfunctie anders werkt, kan het zijn dat dit niet tussen mijn oren zat. Daarom toch maar weer naar de Systen100. Tijdens vakanties (veel zon) mag je ongestraft overstappen naar de oestropillen.

. . .  je doet het niet voor de lol . . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *